American Football Club Enschede Broncos

Dominators te sterk voor Broncos

April 6, 2014

Zondagmiddag, 6 april, reisden de Enschede Broncos af naar Utrecht om daar te spelen tegen de plaatselijke Dominators. De Enschedese American Footballers konden zich echter niet sterk maken tegen de Dominators en verloren met 30 – 6. De teams hadden nog nooit tegen elkaar gespeeld en zouden theoretisch gelijkwaardig zijn.

De Broncos begonnen uitstekend, bij de eerste play van de Dominators verloor de runningback de bal en werd deze opgepakt door een verdediger van de Broncos. Met een korte afstand te overbruggen, werd er na een aantal plays al snel een touchdown gemaakt door de aanval uit Enschede. De extra point kon niet worden gemaakt, dit bracht de stand na enkele minuten op 0 – 6. De Broncos wisten hun sterke opening niet vol te houden. Na een aantal drives van beide kanten, wisten de Dominators de endzone te vinden door een diepe pass over de zijkant. De extra point werd gemist, dit bracht de stand op 6 – 6. De volgende score werd pas in het tweede kwart gemaakt, wederom door de Dominators, de extra punt werd gemist en bracht de score op 12 – 6. Deze score bleef staan tot rust.

Tijdens de rust kregen de Broncos motiverende woorden van headcoach Versteeg en de nieuwe aanwinst in de coaching staff, coach Oduber. Echter mocht dit niet baten, De American Footballers uit Utrecht wisten in het derde kwart twee keer te scoren, eenmaal met een interception en eenmaal door een pass in de hoek van de endzone. Beide extra points faalden wederom, en bracht de score op 24 – 6. De Broncos konden zich niet herpakken, defensief werd er goed gespeeld en wide receiver Benno Lippok wist veel catches te maken. Echter door veel kleine fouten kon dit helaas niet in een score worden omgezet. Quarterback Tom Wolterink ging na enkele minuten in de tweede helft geblesseerd van het veld af. Het werd toen de taak van back-up quarterback Wilbert Poppink om de aanval te leiden. In het laatste kwart wisten de Dominators nogmaals de endzone te vinden en kwam de stand, en tevens eindstand, op 30 – 6.

De Broncos en Dominators ontmoeten elkaar weer over 5 weken, wanneer de Dominators naar Enschede komen om de return te spelen. De volgende stop voor de Broncos is echter Lightning Leiden, over 2 weken reizen de Enschedeërs af naar Leiden.

Informatie

 

Trainingstijden:

Woensdag 19:30 - 21:30

 

Locatie:

Wethouder Horstman Sportpark

7522 PG

Enschede