American Football Club Enschede Broncos

Broncos uit te sterk voor de Wildcats

March 23, 2014

Zondag middag speelden de Enschede Broncos uit tegen de Maastricht Wildcats. De wedstrijd werd gewonnen door de Broncos met 31 – 07. Twee weken terug werd er thuis nog gewonnen van de mannen uit Maastricht met 53 – 06. Met deze winst staan de Broncos bovenaan in hun poule.

De Broncos waren vroeg vertrokken om tijdig in Maastricht te zijn, een reis die niet bevorderlijk was voor de American Footballers uit Enschede. Vooral de eerste helft werd gekenmerkt door overmoedigheid en fouten, terwijl de Wildcats zich een stuk beter wisten neer te zetten dan twee weken geleden. Na een aantal mislukte offensive drives van beide kanten, wist strong safety Toni Falkner een bal te onderscheppen. Hij werd uiteindelijk vlak voor de endzone getackled en creëerde daarmee een goede mogelijkheid voor de offense om te scoren. Dit werd ook gedaan met een 5 yard run van Eugene Duvaloois. De extra point werd gevangen door receiver Benno Lippok (score 8 – 0). Door een aantal fouten wisten de Wildcats tot in de redzone van de Broncos te komen. Hier wisselde de bal een aantal keren van teams, door het sterke optreden van beide defenses en een aantal fumbles. Uiteindelijk wisten de Wildcats de endzone te vinden door een mooie run over het midden. De extra point werd ook gescored (score 8 – 7). De rest van de eerste helft werd gekenmerkt door veel fouten van beide partijen, hierdoor werd er niet meer gescored en was de score met halftime 8 – 7.

De Broncos waren duidelijk niet afgereisd naar Maastricht om daar te verliezen, en beseften tijdens rust dat ze een tandje moesten bijzetten. Dit werd ook vanaf het eerste moment gedaan, vrij snel na half time wist quarterback Tom Wolterink de endzone in te rennen. De extra point werd vervolgens ingelopen door Duvaloois, score 16 – 7. De aanval van Maastricht kon zich niet meer sterk maken in de tweede helft. Door het sterke optreden van de verdediging uit Enschede, kwam de bal snel weer in handen van de Broncos. Een afgekeurde touchdown, door een holding penalty, werd uiteindelijk alsnog gemaakt door een mooie pass naar receiver Sebastian Salamon. De extra point werd wederom gemaakt, score 24 – 7.

In het laatste kwart kregen een aantal rookies nog de kans om indruk te maken. De Franse quaterback Kevin Greiss en rookie quaterback Wilbert Poppink konden om en om laten zien wat ze in huis hadden. Poppink wist uiteindelijk nog met een diepe pass op (rookie) receiver Mathijn Hagemeijer een touchdown te scoren. De extra point werd door de palen getrapt waarmee de score, tevens de eindstand, op 31 – 7 kwam. Over twee weken moeten de Broncos uit spelen in Utrecht tegen de Dominators. De Dominators wisten eerder dit seizoen te winnen van de Wildcats, maar verloren van zowel de Spijkenisse Scouts als Lightning Leiden.

Foto: Michael Sawatzky

Informatie

 

Trainingstijden:

Woensdag 19:30 - 21:30

 

Locatie:

Wethouder Horstman Sportpark

7522 PG

Enschede