American Football Club Enschede Broncos

Broncos verliezen nipt van Scouts

February 16, 2014

Op zondag 16 februari werd de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen gespeeld van de Enschede Broncos, De Broncos reisden in de vroege uurtjes af naar Spijkenisse om daar te strijden tegen de Scouts. Na een spannende wedstrijd waarin beide teams gelijk optrokken, waren het uiteindelijk de Broncos die aan het kortste eind trokken. De wedstrijd werd verloren met 14 – 6.

De defense van de Broncos, onder leiding van de defensive coördinator Martijn Gerritsen, wist aan het begin al indruk te maken. Naar een forced and recovered fumble in de eerste drive van Spijkenisse wisten de Broncos al snel de bal te bemachtigen. De offense, aangevoerd door quarterback Tom Wolterink, wist helaas de gunstige veld positie niet om te zetten in een score. De bal ging weer terug naar de Scouts en die kwam stap voor stap dichter bij de endzone. Totdat ze uiteindelijk wisten te scoren, door een na beneden geslagen bal van de Enschedese cornerback Elvis Morris te vangen net voordat die de grond raakte. Na de touchdown, wisten de Scouts ook de 2 point conversion te bemachtigen.

Na wederom een aantal mislukte drives van de offense van de Broncos, wisten de Scouts voor half time nog een keer te scoren door een diepe pass. Hierna konden de Broncos ze echter wel tegen houden voor de 2 extra punten, waarmee de score voor half time op 14 – 0 uitkwam.

In de tweede helft kwam de offense van de Broncos op gang, en die wisten ook al in de eerste drive na rust te scoren door een run van runningback Eugene Duvaloois. Hierdoor kwam de score op 14 – 6, deze veranderde voor de rest van de wedstrijd niet meer. Het overige deel van de wedstrijd werd bepaald door beide defenses, die wisten keer op keer er voor te zorgen dat de offense van de tegenpartij niet in de endzone terecht kon komen. Kansen werden er nog wel gecreëerd, tot in de laatste seconden, waarin de Broncos nog bijna wisten te scoren. De volgende wedstrijd is op 9 maart en wordt thuis gespeeld tegen de Maastricht Wildcats.

Foto: Kay Constandse

Informatie

 

Trainingstijden:

Woensdag 19:30 - 21:30

 

Locatie:

Wethouder Horstman Sportpark

7522 PG

Enschede