American Football Club Enschede Broncos

Broncos vs. Dominators

June 1, 2015

Aankomende zondag is alweer de laatste thuiswedstrijd van de Enschede Broncos dit seizoen. Om twee uur ‘s middags zal worden afgetrapt tegen de Utrecht Dominators. Ondanks dat voor beide partijen niets meer dan de prestige op het spel staat belooft het een spannende pot American Football te worden.

De Enschede Broncos hebben de vorige wedstrijd het ticket voor de play-offs veilig gesteld door met maar liefst 38-00 van de directe concurrent uit Amersfoort te winnen. De eerste twee wedstrijden van dit seizoen leek het erop dat de, vernieuwde formatie uit Enschede slechts een figurante rol in de competitie zou gaan spelen. Zowel tegen Den Haag, als tegen Groningen werd met duidelijke cijfers en zonder eigen scores verloren. De derde wedstrijd was echter de ommekeer. Een inhaalwedstrijd tegen Eindhoven werd in Almere met 9-8 gewonnen. Dit zorgde voor een positieve vibe in de groep en het geloof in eigen kunnen. Dit gevoel werd kracht bijgezet door de duidelijke overwinning bij de, tot dan toe ongeslagen, Scouts uit Spijkenisse. Ineens leken de play-offs niet meer zo onbereikbaar en begon het geloof te groeien. De twee volgende thuiswedstrijden werden echter verloren en zo werd een overwinning in en tegen Amersfoort een noodzaak. Deze opdracht was goed begrepen en de overwinning kwam er. Tegen Utrecht is het zaak om te winnen en zo met een goed gevoel de play-offs in te gaan.

Voor het team uit Utrecht begon het seizoen vergelijkbaar. De eerste twee wedstrijden werden verloren en daarna volgde de eerste overwinning. Toch kon deze eerste overwinning geen gevolg krijgen en werden ook de vierde en vijfde wedstrijd van het seizoen, beide tegen Den Haag, verloren. Ondanks de overwinning tegen Eindhoven die volgde, was de ploeg al niet meer in de race voor een plaats in de play-offs. Tegen Enschede zal de ploeg uit Utrecht er alles aan gelegen zijn om het seizoen toch met een overwinning af te sluiten.

Met het voorspelde mooie weer is dus alles aanwezig om komende zondagmiddag een mooie pot Football op de mat te zetten. We hopen dat we u kunnen verwelkomen op het Wethouder Hostmansportpark 1 in Enschede. Het evenement begint om half 2 en de kick-off staat gepland voor 14:00 uur. Langs het veld zal merchandise, eten en drinken te koop zijn. De entree is als altijd helemaal GRATIS!

Tot zondag!
Facebook event

Informatie

 

Trainingstijden:

Woensdag 19:30 - 21:30

 

Locatie:

Wethouder Horstman Sportpark

7522 PG

Enschede