American Football Club Enschede Broncos

Broncos wederom met verlies naar huis

April 20, 2014

Het is de Enschede Broncos wederom niet gelukt om de winst mee naar huis te nemen. Zondag 20 april werd er verloren tegen Lightning Leiden met 27 – 0. Met dit verlies hebben de Broncos dit seizoen twee wedstrijden gewonnen en drie verloren.

De wedstrijd begon gespannen voor de Broncos, die voor het eerst in de geschiedenis van de club tegen de footballers uit Leiden speelden. Op papier zag het er beter voor Leiden uit, dit bleek in de praktijk ook te kloppen. De eerste drive van Lightning werd meteen in een score omgezet door hun snelle, bewegelijke runningback. Dat de runningback voor problemen zorgde voor de Enschedese defense bleek wel uit de twee touchdowns die hij daarna nog scoorde. Na de eerste touchdown werd het extra point ook gemaakt, wat de stand na een paar minuten spelen op 7 – 0 bracht. De aanval van de Broncos kon helaas niet van de grond komen, de gehavende offense miste hun starting quaterback, een aantal receivers en alle tight-ends. Ook de tweede score bleef niet lang op zich wachten, na een aantal minuten lukte het Lightning een gepunte bal terug te rennen naar de endzone. Het extra point werd wederom gemaakt en bracht de score op 14 – 0. Voor het einde van het eerste kwart werd er nog gescored met een mooie running play, ook werd de point after touchdown tussen de palen geschopt. Hierdoor keken de Broncos al na een kwart tegen een 21 – 0 achterstand aan.

In het tweede kwart wisten de Broncos zich te herpakken. Vooral de defense wist zich staande te houden tegen het geweld van Leiden. De verdediging wist de laatste score van Leiden uit te stellen tot het laatste kwart. De Enschedese offense wist nog een aantal mooie plays te maken, maar wisten dit niet om te zetten tot een score. De laatste extra point werd gemist en daarmee kwam de score op 27 – 0.

De Broncos kijken terug op een leerzame dag, waarin duidelijk werd waar de sterke punten maar ook vooral de zwakke punten van het team liggen. De American footballers uit Enschede hebben 3 weken de tijd om zich voor te bereiden op de volgende wedstrijd. Op 11 mei komen de Dominators uit Utrecht naar Enschede toe. Twee weken geleden werd er nog verloren van de Dominators, de Broncos zullen alles op alles zetten om revanche te nemen. De wedstrijd zal om 14:00 beginnen, iedereen is van harte welkom om te komen kijken.

Informatie

 

Trainingstijden:

Woensdag 19:30 - 21:30

 

Locatie:

Wethouder Horstman Sportpark

7522 PG

Enschede