American Football Club Enschede Broncos

Historische overwinning Broncos

March 9, 2014

Met het kwik op 21 graden hebben de Enschede Broncos vandaag de Maastricht Wildcats ontvangen. De eerste thuiswedstrijd van de Enschede Broncos bleek een wedstrijd vol hoogtepunten te worden. Met een einduitslag van 53-06, waarbij er zowel een hoofdrol voor de defense als voor de offense weggelegd was, werden de ruim 250 aanwezige supporters vermaakt met een mooie wedstrijd American Football in Enschede.

Zowel de Enschede Broncos als de Maastricht Wildcats wisten de eerste wedstrijd van het seizoen niet te winnen en waren gebrand op een overwinning. Echter Enschede wist vanaf de eerste seconde de wedstrijd te domineren door een mooie kick return. Met de eerste twee offensive plays wist quaterback Tom Wolterink dan ook meteen indruk te maken op de tegenstander en zette ze de eerste drie Enschedese punten met een kick tussen de palen op het scorebord.

Nadat de Maastricht Wildcats in hun aanval geen yards wisten te veroveren, passte Wolterink een 35 yards lange touchdown pass op wide receiver Marc Scoop.

PJ van Beest, die deze wedstrijd zijn rentree maakte in de defense van de Enschedeƫrs, gaf vervolgens zijn visitekaartje af met een harde tackle en wist daardoor een fumble te creƫren. Waarna offensive speler Eugene Duvaloois een run van 10 yards om wist te zetten in een touchdown. Dat het de dag van Duvaloois was bleek uit de twee touchdowns die hij in de loop van de wedstrijd nog meer wist te maken.

Samen met nog een offensive touchdown van Sharyles Bentura en twee defensive touchdowns wisten de Broncos de stand naar 53-00 te brengen. In de laatste play konden de Maastricht Wildcast nog eenmaal hun vuist ballen door het teruglopen van een interception waardoor de eindstand opliep tot 53-06.

Een mooie uitslag, goed weer, een heerlijke BBQ en veel publiek zorgde voor een fantastische eerste thuiswedstrijd!

Over twee weken mogen de Broncos wederom aantreden en dit maal op Limburgse grond in Maastricht. Op 11 mei spelen de Broncos hun volgende thuiswedstrijd tegen de Utrecht Dominators.

Foto: Sieuw Bhoera

Informatie

 

Trainingstijden:

Woensdag 19:30 - 21:30

 

Locatie:

Wethouder Horstman Sportpark

7522 PG

Enschede