American Football Club Enschede Broncos

Return of a Legend

April 3, 2014

Nadat 6 weken geleden de coachingstaff van de Enschede Broncos voormalig speler Jack Martijn mocht toevoegen als linebacker coach, heeft de staff van headcoach Frank Versteeg zich in de afgelopen week opnieuw kunnen versterken. Voor de positie van defensive backfield coach konden de Broncos beroep doen op medeoprichter en voormalig speler van de Enschede Broncos, Arnhem Falcons en Osnabruck Silverbacks, Donavan Sanches. Eveneens is de terugkeer van voormalig headcoach van de Zwolle Bulldogs, Almelo Phantoms, Enschede Warriors en tot voor kort Den Haag Raiders, Luis Oduber vanaf gister een feit.

Oduber kwam kort na zijn vertrek bij Den Haag in contact met enkele mensen van de huidige Enschedese coachingstaff en uit dit contact kwam het idee voor een terugkeer naar het oosten. Hier kan Oduber zijn liefde voor de sport weer combineren met een team dat in zijn ogen een groot potentieel heeft. Het aanstellen van coach Oduber is mede tot stand gekomen door Buddy Nijhuis, eigenaar van sponsor Singraven. De in Zoetermeer woonachtige coach begon gisteren in zijn rol als Technical Development coach en zoals verwacht van een coach van dit caliber, gaven de spelers direct gehoor aan de soms luide aanwijzingen van Oduber. De rol van Oduber is helder, het team helpen ontwikkelen naar een hoger niveau en ervoor te zorgen dat de reeds sinds enige jaren voortdurende progressie van de Broncos nog verder zou versnellen.

Met Coach Martijn, Sanches en Oduber ziet de complete staff in Enschede er al volgt uit:
Frank Versteeg – Headcoach/Offensive Coordinator/QB’s
Luis Oduber – Technical Development
Martijn Wijma – Offensive Line
Michael Sawatzky – Centers
Bennie van Limbeek – Runningbacks
Martijn Gerritsen – Defensive Coordinator/Defensive Line
Joeri Constandse – Defensive Line
Jack Martijn – Linebackers
Donavan Sanches – Defense Backfield
Leon Kok – Rookies/Strenght & Conditioning
Sebastian Salamon – Special Teams

Met het volste vertrouwen gaan deze 11 coaches te werk en heten alle coaches die geïnteresseerd zijn om de Broncos verder te komen versterken, van harte welkom. iedereen die interesse heeft om te spelen, coachen of op een andere manier betrokken te zijn bij de Enschede Broncos, kan een bericht sturen via de volgende link.

Foto: Boven: v.l.n.r. Frank Versteeg, Luis Oduber, Donavan Sanches
Beneden: Coach Oduber en coach Wijma met de Enschedese Offensive Line

Oduber_oline

Informatie

 

Trainingstijden:

Woensdag 19:30 - 21:30

 

Locatie:

Wethouder Horstman Sportpark

7522 PG

Enschede